A virágpor szuperélelmiszer

A virágport ezt a természetes táplálék kiegészítőt, a csodálatos méhek biztosítják a számunkra. Évezredekkel ezelőtt a görögök és a rómaiak a természetes virágportéletet adó pornak” nevezték vagy a titokzatos “ambróziát” ették az örök ifjúság eléréséért. A virágport a fáraók mellé temették, használták az amerikai indiánok és évszázadokon át a kínai törzsek.

Táplálkozás virágporralModern korunkban tudósok, gerontológusok és táplálkozási szakértők újra felfedezték ezeket a méhek által nagy szorgalommal begyűjtött értékes szemcséket, és megerősítették, hogy képesek elősegíteni a gyógyulást és a fiatalodást. Néhány táplálkozási szakértő állítja, hogy kizárólag a virágpor fogyasztásával is életben lehetne maradni.

A tudomány mai állása szerint a virágpor, ez a csodálatos és varázslatos nektár természetes fiatalító hatással rendelkezik, támogatja a szépséget, energiával tölt fel, meghosszabbítja az élettartamot, harcol az allergia ellen, és valószínűleg még a rák ellen is.
A virágpor enyhíti az emésztési zavarokat.
A virágpor nagy mennyiségben tartalmaz könnyen emészthető fehérjét és lecitint, melyek erősítik az agyat és az idegrendszert.

A méhkaptár termékei kiváló táplálékforrások. Az Amerikai Mezőgazdasági Minisztérium kutatások alapján kijelentette, hogy a virágpor mind közül a legtáplálóbb élelmiszer. Tiszta, nyers formában tartalmaz minden tápanyagot amire szüksége van az embernek az élet fenntartásához.
Ha az embernek fel kellene készülnie egy esetlegs földi katasztrófára, úgy az ínséges időkre, a virágpor biztosan el tárolni, hiszen kicsi a térfogata és egyben szinte minden tápanyagot tartalmaz amire szüksége van az életben maradáshoz.

A virágpor szinte bármilyen betegséggel szemben segítséget nyújthat, továbbá gondoskodik az egészség hosszútávú védelméről. A méhek mellett a méhkaptár igazi csodája a virágpor. Megtalálható benne minden kémiai anyag, ami a szervezet működéséhez elengedhetetlen, legfőképpen mind a 22 szervezetünk számára fontos aminosav az, amit sokra kell értékelnünk a virágpor esetében.

A virágpor táplál, fiatalít és gyógyít, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint maga a méhkirálynő. Hogyan képes egy egyszerű méh uralkodni kolóniák ezrei felett? Egyedüli nőstényként a méhkirálynő naponta 2000 tojást rak le és 40-szer hosszabb ideig él, mint a dolgozó méhek, tehát a méhkirálynő messze a legjobb bizonyíték a virágpor fantasztikus erejére, hiszen a méhpempőt mellyel táplálkozik, a méhek a virágporból állítják elő.
Nem csoda, hogy a virágport teljes értékű tápláléknak tekintik sokan, ami nagyszerűen támogatja az immunrendszert és energiát biztosít az egész szervezet számára.

A virágpor nélkülözhetetlen a táplálékok megemésztéséhez, a mirigyek, az idegek és szervek működéséhez, a vérnyomás kiegyensúlyozásához, valamint a nyirok- és anyagcsere rendszer megfelelő működéséhez.
A virágpor hasznos a stressz okozta, valamint az ideg- és endokrin rendszer betegségei esetén magas B-vitamin tartalmának köszönhetően. Fokozza az energiát és a szellemi frissességet, és több mint 3000 éve öregedés lassítónak tartják.

 

Egy virágporos recept

Szerecsendiós vaniliás virágpor ital

Hozzávalók:

  • 2 felvert tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 2 csésze hideg tej vagy rizsital, szójatej
  • Fél teáskanálnyi vanília kivonat például vanília rúdból. Ha nincs más vaniliás cukor.
  • Csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál nyers virágpor

Elkészítés

Turmixgépben keverjük először jól össze a tojást a mézzel és a virágporral. Adjuk hozzá a tejet és a vaníliát. Szórjuk meg a szerecsendióval. 2 személynek tálaljuk.

Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu