A virágpor hatása prosztata bajoknál

A virágpor természetes és egészséges élelmiszerként és étrendkiegészítőként vált népszerűvé. A méhek begyűjtik a virágport a hímivarú virágokról és beporozzák a nőivarú növényeket. Attól függően, hogy a méhek hol gyűjtik a virágport, annak eltérő tápanyagtartalma és farmakológiai tulajdonságai lehetnek, de a legtöbb virágpor nagy mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, egyszerű cukrokat, C-vitamint, quercetint, rutint, béta-szitoszterolt, kaempferolt, esszenciális zsírsavakat és nyomelemeket tartalmaz.

Amellett, hogy a virágpor támogatja a prosztata egészségét, a virágpor jót tesz a májnak, az immunrendszernek és enyhíti az allergiát.

Egy német/svájci kutatócsapat szerint a virágpor szükségtelenné teszi a műtétet a férfiak számára.

A prosztata problémák az 50-60 év közötti férfiak 30%-át, a 60-70 év közöttiek 60%-át és az idősebbek 100%-át érintik.

Prosztata problémákA virágpor gyógyereje nagyon hatékony számos prosztata betegsége esetén: jóindulatú prosztata megnagyobbodás, prosztatagyulladás és prosztatarák ellen.

A férfiak megelőzhetik és enyhíthetik ezeket a problémákat 50 év felett napi 25-30 g friss virágpor fogyasztásával, a kezelés alatt és utána napi 15 grammal.

A virágpor hatékony kiegészítője a prosztata megnagyobbodás megelőzésének és kezelésének.

A BJU International-ban 2000-ben megjelent tanulmány arról számolt be, hogy a Minneapolis VA Center for Chronic Diseases Outcomes Research kutatói felfedezték a virágpor hatását a prosztata megnagyobbodásra. Arra a következtetésre jutottak, hogy a publikált kutatások többsége kimutatta a virágpor kedvező hatásait a betegség tüneteire és azok az emberek, akik virágport fogyasztottak, jól tolerálták azt. Ha Ön is prosztata megnagyobbodásban szenved, konzultáljon kezelőorvosával, hogy megtudja, a virágpor alkalmas-e Önnek.

A virágpor természetes forrása annak a zsíros anyagnak, melyet béta-szitoszterolként ismerünk. A Life Extension Magazine-ban publikált cikkben Dr. Stephen B. Srum és William Faloon azt állítják, hogy a béta-szitoszterol népszerű növény alapú anyag, amit az európai orvosok a prosztata kezeléséhez használnak.

A béta-szitoszterol enyhítette a jóindulatú prosztata megnagyobbodás tüneteit, mint a vizelési panaszok, valamint közvetve és közvetlenül is gátolja a prosztatarák növekedését. A virágpor fogyasztásával a számos előny mellett a prosztata egészségét és védheti.

Tanulmányok kimutatták, hogy a virágpor néhány fajtája különösen véd a prosztatarák ellen. A “Phytotherapy Research”-ben 2007-ben megjelent egy tanulmány a kínai Zhejiang Egyetem kutatóinak publikálásában, melyben egy kínai gyógynövény virágporát vizsgálták és annak hatásait a prosztatarákra.

Amikor a brassica camestris növénycsalád virágporát alkalmazták a prosztata rákos sejtjeire in vintro, az kiváltotta a rákos sejtek önpusztulását. A kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a virágpornak ez a fajtája egy természetes kezelési módot kínál a prosztatarákra, de további kutatásokra van szükség, hogy megvizsgálják, lehet-e hatásosan és biztonságosan alkalmazni embereknél.