A virágpor jótékony hatása a májra és az epére

A virágpor májra gyakorolt hatása valóban lenyűgöző. A virágpor természetes méregtelenítő, tisztítja a vért és a belső szerveket megszabadítja a lerakódásoktól és a káros szabadgyököktől, melyek oxidációt okoznak és betegségeket. Antibakteriális orvosságként alkalmazhatjuk a virágport.

A virágpor egy természetes, csodás táplálék, mely megvédi a belső szerveket, beleértve a májat is a károsodástól és segíti a helyes működésüket.

A virágpor számos tápanyagot tartalmaz, szénhidrátokat, fehérjéket, aminosavakat, antioxidánsokat és enizmeket többek között. Ezek a tápanyagok egymással együttműködve táplálják és revitalizálják a szervezetet, megőrizve ezzel a szervek egészséges működésüket és erejüket.

A máj esetén a méhek által gyűjtött csodálatos virágpor megmutatja varázserejét. A rengeteg tápanyag, ami jelen van a méhek által gyűjtött virágporban a máj számára különösen előnyös.

Nyulakon végzett kísérletek kimutatták, hogy 67%-ban csökkentette a koleszterinszintet, a máj koleszterinszintjét 45%-kal.

A virágpor májproblémákkal küszködőknek kifejezetten ajánlott. Fogyasszunk mellette méhkenyeret is. Tőlünk méhkenyeret is rendelhet, melyet eredeti szemcsés formájában küldjük Önnek és nem őrölve, keverve mint sokan mások.

A virágpor érezteti pozitív hatásait a májműködés egészében, és több mint 100 különböző biokémiai folyamatban a szervezetben.

A virágpor használható valamennyi májbetegség esetén: krónikus és akut hepatitisz, biliáris lithiasis, májelégtelenség és májzsugor során is.

Fogyasztása javasolt alkohol problémákkal küszködők számára is, mivel enyhíti az alkohol iránti vágyat és helyreállítja az alkohol okozta májkárosodást. A virágpor tisztítja a vért is.

Sok szakember javasolja napi 2-3 teáskanál friss virágpor fogyasztását azok számára, akik alkohol miatt szeretnék méregteleníteni szervezetüket.

Egy virágporos turmix

Mangós gyógyteás virágpor ital

Hozzávalók:

  • 1 csésze lefőzött gyógytea. Ez lehet bármilyen. Főzzük meg a teát, szűrjük le és így használjuk fel. Javaslatok: zöld tea, kamilla tea, kombucha tea, hibiszkusz tea stb.
  • 1 csésze felvágott friss őszibarack. Szezonálisan lehet helyettesíteni más gyümölcsökkel így eperrel, magozott cseresznyével, almával, banánnal.
  • 1 evőkanál nyers virágpor
  • 1 csésze mangó
  • Negyed teáskanálnyi Cayenne bors
  • Fél csésze jégkocka

Elkészítés

Turmixgépben keverjük össze az összetevőket addig ameddig egy folyékony italt nem kapunk. Egy finom gyógyító, tápláló ital az eredmény. Bármikor fogyaszthatjuk a nap során.

További recepteket itt olvashat: Virágpor ital és turmix receptek