A koleszterinszint csökkentő virágpor

A virágpornak a koleszterinre kifejtett hatása egyike a gyógyító és antibiotikus tulajdonságainak, a virágpor vélhetően segíti a megfelelő koleszterinszint elérését. A legvalószínűbb oka annak, hogy a virágpor szabályozza a koleszterinszintet, hogy minden lényegi elem megtalálható benne, amire a szervezetnek szüksége van.

A kutatók szerint a virágpor egyik előnye, hogy csökkenti a koleszterint. Amikor táplálékkiegészítőként fogyasztjuk a virágport, az normalizálja a trigliceridek és a koleszterin szintjét a szervezetben. A jó koleszterin emelkedik, a rossz koleszterin csökken a hatására.

Ahogy a virágpor segít csökkenteni a rossz koleszterint, a kevesebb koleszterin enyhíti a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Ezt a pozitív hatást érhetjük el a virágpor rendszeres fogyasztásával a szív és érrendszerünk számára.

A virágpor rutintartalma miatt erősíti a szívet, az ereket, különösen a hajszálereket.

A virágpor rutin tartalmának akkora a jelentősége, hogy azt egy külön cikkben tárgyaljuk: http://www.nyersviragpor.hu/rutin/

ÉrszűkületA virágpor serkenti a vérkeringést, kiegyensúlyozza a szívritmus (arrhythmia), csökkenti a vaszkuláris vérzést és a hajszálerek törékenységét, valamint segít megelőzni a visszérgyulladást.

Csökkenti a túlzott artériás nyomást, a triglicerid csökkentő hatásával támogatja a szervezetünket az agyi érelmeszesedés ellen. Ha agyi ereink nincsennel elmeszesedve jobban kering bennük a vér, ami jobb memóriát vitalitást, éberséget és koncentrációt jelent.

A virágpor elősegíti a vörös- és fehérvérsejtek termelődését és ezáltal nagyon jó hatásokat érhetünk el vele vérszegénység esetén. Számos helyzetben, mint amilyen a kemoterápia vagy a sugárkezelés, hihetetlenül fontos a vörösvérsejtek újratermelődése.

A virágpor tele van lizinnel és hisztidinnel. A lizin kedvezően hat a vörösvérsejtek megújulására, a hisztidin pedig a hemoglobin termelődést serkenti.

Erősíti a keringési rendszert, főként a hajszálereket rutin tartalma révén. A rutin hat a szívösszehúzódásokra és megelőzi a vérzést.

A virágpor tele van flavonoidokkal és telítetlen zsírokkal. A többszörösen telítetlen zsírok és a flavonoidok révén fokozza a vérkeringést és segít megelőzni az érelmeszesedést.

A virágpor flavonoidjairól olvashat: http://www.nyersviragpor.hu/flavonoid/

A virágpor és a koleszterin

A virágpor koleszterinre kifejtett hatása egyiket azoknak a gyógyhatásoknak, melyekkel ez a nagyszerű táplálékkiegészítő rendelkezik. A méhek által gyűjtött virágpor közismert gyógyhatásairól és tápanyagtartalmáról, számos tanulmány szerint javasolt a koleszterinszint kiegyensúlyozására.

A virágpor az egyik legjobb lecitin forrásunk. A vizsgálatok kimutatták, hogy a lecitin az egyik titka a virágpor koleszterincsökkentő hatásának. A lecitin bizonyítottan feloldja és eltávolítja a káros zsírokat az emberi szervezetből, ezáltal segít csökkenteni a rossz koleszterin (LDL) szintjét.

Fontos megjegyezni, hogy az LDL felelős számos egészségügyi problémáért. Ugyanakkor nem elég, ha az LDL szintjét alacsony szinten tartani, a HDL-nek is magasnak kell lenni, mivel az alacsony HDL éppen olyan ártalmas, mint a magas LDL. Ebben is segít a virágpor.

A túl sok rossz koleszterint az erekben lerakódásokat okoz, elzárja az ereket és szívrohamot vagy agyvérzést válthat ki. A virágpor segít a keringési betegségeket megelőzni.

A nyers virágpor segít az általános erőnlét javításában. Energetikussá tesz, biztosítja a mentális frissességet, erősíti az immunrendszert és csökkenti a különböző betegségek és fertőzések esélyét. Nagyon jó a megelőzésre és enyhíti a szezonális allergiát, mint a szénanátha.

Kombinálja a virágport!

Kombinálja a virágport egyéb koleszterincsökkentő módszerekkel!

A zsírszegény, magas rosttartalmú étrend omega-3 zsírsavakkal, a rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása hosszútávon is alacsonyan tartja a koleszterinszintet és kiegészít bármilyen természetes orvosságot.

Ne feledje: önmagában a virágpor nem gyógyír, de egy kiváló kiegészítő segítség lehet a koleszterinszint normalizálásában.

Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu

Virágporos receptek

Virágporos turmixokVirágporos turmixok, italok
Készítsen reggelire finom italokat virágporból
Arckrémek virágporbólVirágporos arckrém receptek
Készítsen nyers virágporból arckrémeket