A virágpor hatásai - Gyógyhatások

A virágpor hatásaiA virágpor számtalan egészségügyi problémára jelenthet kiegészítő, segítő megoldást.

A virágpor nem gyógyszer, viszont egy hatékony szuperélelmiszer - talán a leghatékonyabb mind közzül. Az összes betegség mögött általában valamilyen tápanyaghiány húzódik meg. A virágpor több mint 100 összetevőjével képes a hiányzó tápanyagokat pótólni a testünkben, így segítve elő a gyógyulást.

Általános egészség

A virágpor jelentősen megnöveli az oxigén mennyiségét az agyban és általában a sejtekben, ezáltal jobb egészségi és mentális állapotot eredményez.
A virágpor szabályozó tulajdonságai helyreállítják a szervezet egyensúlyát és az egyes funkciók összehangolt működését.
A virágpor rendkívül hatékony már kis dózisban is és hatásait hosszútávon kifejti.

Általános egészség fokozásra ezt ajánljuk: Vegyesvirág, Fűz

Allergia ellen

A méhek nem ugyanazokat a pollen szemeket gyűjtik be, amelyekre az ember alllergiás szokott lenni, hanem pont az ellenkező hatást kifejtőket. A méhek azokat a virágpor szemcséket gyűjtik be, amelyek képesek az allergiát okozó pollenekkel szemben szervezetünket ellenállóvá tenni.

Vegye azonban figyelembe, hogy sokfajta virágpor allergia létezik, ebből kifolyólag a pollen allergiás betegségektől szenvedők, a nyers virágpor fogyasztása előtt, végezzenek tesztet, azaz fogyasszanak el 1-2 szemcsét és várjanak néhány percet.

A hisztamin mennyiségének növekedése a szervezetben, áll az allergiás jelenségek többsége mögött. Egyes kutatók megállapították, hogy a virágporban lévő bizonyos fehérjék hisztamin blokkolóként hatnak. Léteznek esetek, amelyek során a virágpor fogyasztása, teljesen megszüntette a pollen allergiát.

Allergia esetén ezt ajánljuk: Hárs

Álmatlanság ellen

Az álmatlanság oka legtöbbször a kiegyensúlyozatlanság, ami az esetek 90%-ában tápanyag kiegyensúlyoztatlanságot is jelent. Azaz nem táplálkozunk megfelelően, hiányoznak a szervezetünkből bizonyos anyagok. A virágpor, több mint 100 fajta összetevőjével képes pótolni a szervezetben a hiányzó anyagokat.

Álmatlanság esetén ezt ajánljuk: Hárs

Anorexia ellen

A virágpor anti-anorexiás hatású, mivel az étvágytalanságban szenvedőknél fokozza az étvágyat.

Anorexia esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Asztma és tüdő problémák esetén

Léguti bajoknál segítségünkre jöhet a virágpor kiegészítő táplálékként. Számos tüdő és légzőszervi betegség mögött allergia áll. A virágporban olyan fehérjék vannak, melyek egyes kutatók szerint képesek a hisztamin termelődését leállítani.

Súlyos asztma esetén a virágpor fogyasztását kis adagokkal kezdjük meg, illetve egyeztessünk orvosunkkal is.

Asztma és tüdő bajok esetén ezt ajánljuk: Hárs

Baktériumok ellen

A virágpor aktív antibiotikumokat tartalmaz, melyek elpusztítják a kórokozókat.
A virágpor bakteriosztatikus hatású, azaz megakadályozza a káros baktériumok növekedését, citofilaktikus és citotoxikus hatásu. A virágpor sejtszintű védelmet ad a fertőzésekkel és a méreganyagokkal szemben.
Dr. Chauvia és Dr. Lenormand igazolta, hogy a virágpor tartalmaz egy penicillinhez hasonló antibiotikumot és képes megakadályozni egyes mikroorganizmusok terjedését, mint pl. a szalmonella.

Baktériumok esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Csontritkulás esetén

A virágporban lévő anyagok segítik a kálcium felszívódását. A virágpor tele van olyan anyagokkal, melyek mind a csontok méregtelenítését mind a csontok megerősítését elősegítik.

Csontritkulás esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Cukorszint csökkentő

A viRágpor közismerten enyhíti a cukorbetegség tüneteit. Az orvosok jó eredményeket értek el. Egy kísérlet során 2 héten keresztül napi 32 gramm nyers virágpor csökkentette a cukor mennyiségét a vizeletben, 1 literben 41,8 grammra redukálta.

Cukorszint csökkentésre ezt ajánljuk: Fűz, Vegyesvirág

Emésztés és belek

A virágpor köztudottan szabályozza a bélfunkciókat, különösen az antibiotikus kezeléseknek is ellenálló, krónikus székrekedés vagy hasmenés esetén. Az emésztőrendszerbe jutva a virágpor gyorsan ég, ezáltal a zsírok gyorsabb égését is elősegíti és növeli az elégetett kalóriák arányát.
A virágpor segíti más táplálékok megemésztését is, és segíti a súlykontroll során.

Emésztési és bélbajok esetén ezt ajánljuk: Galagonya, Fűz

Fáradtság, Gyengeség

A virágpor rendkívüli módon energetizálja a szervezetet. Sokan tápanyag hiány, mások a kiegyensúlyozatlan tápanyag arány miatt fáradékonyak. Mindkettő esetén segít a nyers virágpor, hiszen több mint 100 összetevő van benne, ráadásul ezek természetes formában - így könnyen felszívódnak - és olyan arányban, ahogy a testünknek leginkább szüksége van rájuk.

Fáradtság és gyengeség esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Fogyatékos és gyermek betegségek

A virágpor erősen ajánlott értelmi fogyatékos és vérszegény gyermekek számára, valamint angolkór esetén.
A tesztek eredményei jelentős növekedést mutatnak a vörösvértestek (30%) és a hemoglobin (átlagosan 15%) számában. Amikor ezek a gyermekek kiegészítésként virágport és glutaminsavat kapnak, általános javulásuk drámaian felgyorsul.
A glutaminsav közvetlen reakcióba lép az agy barna sejtjeivel. A javulás általában az első 6 hónapban megfigyelhető, csúcspontját pedig az egyéves kezelés vége felé éri el. Az előírt dózis kb. 4 gramm virágpor naponta 3 alkalommal.

Gyermek bajok és fogyatékosság esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Függőségek és méregtelenítés

A virágpor immunerősítő, megvan az a képessége, hogy helyreállítsa a szervezet kémiai folyamatait és megszüntesse az egészségtelen tényezőket. Európai orvosok felismerték, hogy az alkoholproblémákkal küzdő embereket pollennel kezelve rendkívüli mértékben csökkent az alkohol utáni vágy. Azoknál a fiataloknál, akik szerettek volna megszabadulni a nehézdrogok okozta függőségtől, a virágpor hatására a droghasználat a minimálisra csökkent vagy teljesen megszűnt.
A virágpor képes a mérgeket és toxikus anyagokat eltávolítani a testből.

Méregtelenítés esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Hajerősítés

A virágpor rengeteg olyan tápanyagot tartalmaz, amelyre hajunknak szüksége van. Alkalmazhatjuk a nyers virágport hajpakolásokban is, egyből a hajhagymákat erősítve.

Hajerősítés esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Hormonok

A virágpor a mellékvese kéregben segíti a hormonelválasztást, szabályozza a só- és vízanyagcserét, a neuromuszkuláris funkciókat, a szénhidrát-, zsír- és fehérjeanyagcserét, növeli az ellenállást a fizikai és vegyi hatásokkal, valamint a fertőzésekkel szemben, segíti a haj növekedését, javítja a bőr állapotát és a szexuális funkciókat (beleértve a másodlagos nemi jellegek fejlődését is).

Hormon problémák esetén ezt ajánljuk: Fűz, Vegyesvirág

Húgyutak és a Vese

A virágpor jó hatással van a húgyutakra és a vesére. Támogatja a vese működését.

Vese és húgyuti problémák esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Idős korban

A virágpor nagyon hatékony segítséget nyújt idősebb korúak számára, akik étvágytalanság miatt nem képesek fenntartani az egészséges táplálkozást.
A virágporban megtalálható összes ásványi anyag ráadásul könnyen emészthető, mivel természetes formában van jelen, ami nem utolsó szempont, a már megviselt emésztő rendszerrel rendelkező idősebb korúaknak.

Idős korban ezt ajánljuk: Fűz

Idegrendszer erősítés

A virágpor csakúgy mint a méhpempő, nagy mennyiségben tartalmaz aceilkolint, ami az egész szervezet funkcionális képességeiben fontos és változatos szerepet játszik azáltal, hogy az adrenalin szekréció megnövekedését váltja ki. Az acetilkolin egyben az idegimpulzusok kémiai közvetítője, ami megmagyarázhatja, hogy a virágpor miért serkenti a mirigyes váladékok növekedését, miközben frissítőleg hat az egész idegrendszerre.

Idegrendszer erősítés esetére ezt ajánljuk: Hárs , Fűz

Immunrendszer erősítés

A nyers virágpor hatékonyan erősíti az immunrendszert. Immunerősítő hatását rendkívüli összetettségének köszönheti. Egyes kutatók állítják, hogy csak nyers virágpor és víz fogyasztásával az ember hónapokig képes jó egészségben elélni.

A virágpor több szinten támogatja az immunrendszert. Először is jótékonyan hat a bélflórára és a májra, tisztítja őket. A tisztítás eredménye az lesz, hogy a más élelmiszerekben lévő tápanyagok nagyobb mennyiségben fognak hasznosulni ezt követően a szervezetben.

A virágpor tele van antibakteriális, baktérium ellenes anyagokkal. Így a virágpor fokozza a kórokozókkal szembeni nagyobb ellenálásunkat.

Mivel a virágpor képes szervezetünket teljeskörűen ellátni a szükséges tápanyagokkal, a tökéletes választás azoknak akik hiányosan táplálkoznak, azaz nem viszik be nap mint nap a szervezetük számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

Immunerősítésre ezt ajánljuk: Fűz , Vegyesvirág.

Krónikus fáradtság

A krónikus fáradtság köztudottan tápanyaghiányos állapotok miatt alakul ki, az esetek 90%-ában. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy kevés van bizonyos vitaminokból, ásványi anyagokból vagy éppen nyomelemekből a szervezetünkben.
Mivel a nyers virágpor több mint 100 összetevőből áll, képes pótólni a hiányzó tápanyagokat. Ráadásul a virágporban természetes formában vannak jelen és olyan arányban, amelyben a testünk számára is ideálisak.

Krónikus fáradtság esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Magas és alacsony vérnyomás

A virágpor sikeresen használható a magas vérnyomás, az idegrendszeri zavarok és az endokrin mirigyek betegségei ellen. Vérnyomás stabilizáló hatása révén nemcsak magas, de alacsony vérnyomás ellen is ajánlott. Ezen túlmenően nyugtató és szedatív hatását káros mellékhatások nélkül fejti ki.

Magas vérnyomás esetén ezt ajánljuk: Galagonya

Alacsony vérnyomás esetén ezt ajánljuk: Galagonya

Máj és epeműködés

A pollen serkenti a máj és az epe működését, támogatja a májat a megfelelő mennyiségű glukóz kiválasztásában, ezáltal megnöveli a vércukorszintet. Ez nagyon előnyös a hipoglikémiában szenvedők számára.

Gyenge máj esetén ezt ajánljuk: Hárs , Galagonya

Hepatitisz esetén ezt ajánljuk: Galagonya

Műtétek után

A virágpor az egész szervezetben gyorsítja a szövetek regenerálódását, így rendkívül hatékony a sebészeti műtétek utáni hegszövet eltávolításában.

A méhpempő ajánlott fogyasztani a virágpor mellé.

Műtétek után ezt ajánljuk: Fűz , Vegyesvirág

Öregedés ellen

A virágport már az ókorban is öregedés gátlónak tartották. A virágpor a legjobb minőségű aminosavakat tartalmazza. Az ember 22 aminosavból épül fel, ezek mind benne vannak a virágporban. Ráadásul benne van a virágporban az összes szervezetünk számára szükséges vitamin, ásványi anyag és nyomelem is.

A legtovább élő embereket, akik ráadásul igyen jó fizikai és szellemi kondícióban vannak, szerte a világon a méhészek között találjuk meg. Ha megfigyeljük a méhészeket Magyarországon, vagy bárhol a nagyvilágban, láthatjuk hogy korukhoz képest jóval fiatalabbnak látszanak, minden szempontból.
A méhészek rengeteg virágport és méhpempőt fogyasztanak életük során.

Öregedés ellen ezt ajánljuk: Fűz

Krémekbe, pakolásokba ezt ajánljuk: Fűz

Potencianövelő

A virágpor előnyösen hat a potenciára, elősegíti a szexuális aktusra való képességet impotencia esetén. Ajánlott 40 év feletti férfiak és változókorban lévő nők számára. Hatékonyan alkalmazható együtt a méhpempővel.

Potencianövelésre ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Prosztata problémák

Az orvosok egy olyan felfedezést tettek, amit eddig még nem voltak képesek teljes mértékben megmagyarázni. Azoknak a 41-45 év közötti férfiaknak, akik 15 gramm virágport fogyasztottak mindennap, semmilyen problémájuk nem volt a prosztatájukkal. A már meglévő prosztata problémákat is kitűnően kezelni tudták a virágporral (beleértve a már műtétre előjegyzett eseteket is).

Prosztataproblémák esetén ezt ajánljuk: Fűz

Pszichés frissítő

A virágpor rendkívül hatékony a vegetatív disztóniát kísérő tünetek enyhítésében. A virágpor hasonló hatásokat fejt ki mint az amfetamin, pszichés frissítőként viselkedik. Ráadásul nem okoz depresszív mellékhatásokat.

Pszichés frissítés esetére ezt ajáljuk: Hárs

Stresszcsökkentő hatás

A virágport használják bizonyos idegrendszeri betegségek gyógyítására is. Egy hét múlva azok, akik virágport fogyasztottak, kevésbé idegesek, jóval optimistábbak lettek, hatékonyabban végezték a munkájukat és megszűnt a depressziójuk.

Stresszcsökkentés esetére ezt ajánljuk: Hárs

Sugárkezelések és kemoterápiák alatt

A nyers virágpor tele van antioxidánsokkal és azokkal a vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, amelyek mennyisége a sugárkezelések alatt lecsökken. Az antioxidánsok semlegesítik a szabadgyököket a szervezetben.

A virágpor az egyik leghatékonyabb energetizáló élelmiszerünk, energiát ad a szervezetünknek. A sugárkezelések és kemoterápiák alatt a szervezet legyengül, így a felerősítést nyers virágporral tehetjük meg.

Sugárkezelések alatt ezt ajánljuk: Fűz

Teherbeeséshez

A virágpor több mint 100 tápanyagot tartalmaz. A meddőségek oka az esetek jelentős részében a tápanyag hiány. A nyers virágport meddőség ellen, teherbeeséshez fogyaszthatjuk együtt méhpempővel, a maximális eredmények eléréséhez.

A teherbeesés után egy pár hétig a méhpempőt még ajánlott fogyasztani, majd ezt követően érdemes már csak a nyers virágpor fogyasztására ráálni.

Teherbeeséshez ezt ajánljuk: Fűz

Terhesség alatt

Terhesség alatt rendkívüli jó hatással van a virágpor mind az édesanya szervezetére, mind a magzat fejlődésére. A virágpor képes helyettesíteni a terhes vitaminokat, de ha megkérdezünk egy orvost, természetesen nem fogja ajánlani helyettesítőként a virágpor fogyasztását.

A virágpor például tele van kálciummal, foszforral és lizinnel (mindezek kiegyensúlyozott arányban). Ezek az anyagok pozitívan hatnak a magzat fejlődésére.

Terhesség alatt ezt ajánljuk: Fűz , Hárs

Túlsúly

A virágpor csökkenti a túlsúlyt és enyhíti az elhízását, azonban kóros soványság esetén növeli a testsúlyt.

Túlsúly megszüntetésére ezt ajánljuk: Vegyesvirág, Galagonya

Vérkeringés és az Erek

A virágpor egy rendkívüli jó rutin forrás. A rutin növeli az érfalak rugalmaságát. A nyers virágpor tele van lizinnel, mely növeli a vörös vérsejtek számát, segít a hemoglobin képződésben.

Ezen túlmenően a virágpor csökkenit a koleszterin szintet és jótékony hatással van a hajlszálerekre is.

Vérkeringés javítás esetére ezt ajánljuk: Galagonya

Vérszegénység, tápanyaghiány

Franciaországban és Lengyelországban néhány orvos gyermekek és felnőttek étrendjébe beillesztette a virágport és azt tapasztalták, hogy pár nap múlva mindegyikük jobban érezte magát és a vérvizsgálatok is javulást mutattak, különösen a vérszegény gyermekek esetében.

Vérszegénység esetén ezt ajánljuk: Vegyesvirág

Virágporos receptek

Virágporos turmixokVirágporos turmixok, italok
Készítsen reggelire finom italokat virágporból
Arckrémek virágporbólVirágporos arckrém receptek
Készítsen nyers virágporból arckrémeket
Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu