A virágpor nem csodaszer, de
egy félelmetesen hatékony szuperélelmiszer

Napjainkban, mikor a világ tele van nagyrészt megalapozatlanul csodásnak titulált szuperélelmiszerekkel, a virágpor tűnik a legjobb választásnak. Sok ember fogyaszt naponta virágpor szemcséket étrend kiegészítőként, mivel szinte minden megtalálható benne, ami az egészséges élethez szükséges, beleértve a B-vitamin komplex tagjait, a folsavat, a szabad aminosavakat és fehérjéket. A nyers virágpor gazdag szénhidrátokban és természetes antibiotikumokat is tartalmazhat.

Virágport gyűjtő méh a virágbanA virágpor a különböző növények mikroszkópikus hímivarsejtje, ami vonzza a méhkolóniákat. Ahogyan a méhek virágról virágra szállnak, a virágpor a testükre tapad. Egy különleges természetes “fésű” használatával a méhek képesek ezeket a pollen szemeket egyetlen granulátumban koncentrálni, így szállítják vissza azt a kaptárba és ezzel táplálják a fiatal méheket, továbbá méhpemőt készítenek belőle a méhkirálynőnek.

A méhek által begyűjtött nyers virágpor granulátumokat képzett méhészek gyűjtik be emberi étrend kiegészítőként történő felhasználásra.

A virágpor gyógyászati értékét jelenleg is tanulmányozzák, de már eddig is számos hitelt érdemlő állítás bizonyítja hatásait többek közt a súlycsökkentésben, az allergia enyhítésében, a hemoglobin termelés fokozásában, az LDL-koleszterinszint csökkentésében vagy a termékenység fokozásában.

Néhány előzetes tanulmány egereken végzett kísérletek során vizsgálta a virágpor rák elleni hatását. Azoknál az egereknél, melyek étrendkiegészítőként virágport kaptak, az emlődaganat látványos csökkenése volt tapasztalható.

A virágpor segít

Pollenes méhA virágpor különlegesen magas természetes tápanyagtartalmánál ajánlott rendszeres napi táplálékként vagy étrend kiegészítőként - tehát évi néhány kuraként - fogyasztani.
A serdülőkorban levő növekedő gyerekek számára nagyszerű kiegészítő étel, hiszen pótólja az egészségtelen élelmiszerek következtében fellépő tápanyaghiányt.
És ez a pótlás nemcsak vitaminok vagy ásványi anyagok szintjén következik be, hiszen a virágpor rendkívül jó fehérje, aminosav, szénhidrát vagy éppen zsírsav forrás is egyben.

A virágporral a szervezetünkben javíthajuk az étvégyat, kedvező hatással lehetünk az emésztő szervekre, segíthetünk a tápanyag-hasznosítulásban. A virágpor fokozza az aktivitást, növeli a szellemi képessége és jó közérzetet biztosít.

A virágport eddig már sikerrel alkalmazzák számos idegrendszeri probléma kezelése során. Apiterapeuták Erdélyben, Franciaországban és Japánban rendszeresen alkalmazzák. A virágpor például magas lítium tartalmának köszönhetően normalizálja az agyi idegek működését, de nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és lecitint egyaránt. Ez utóbbiak ugyancsak fontos szerepet játszanak az idegrendszer működésében.

A legújabb kutatások kimutatták, hogy különösen ajánlott a napi fogyasztása a fériak számára, ugyanis a bee pollen segít a prosztata panaszok megelőzésében, valamint az elvesztett férfiasság visszanyerésében is.

Tritofán tartalmának köszönhetően a virágpor segít a hajhullás megelőzésében, valamint lekűzdésében.

Telítetlen zsírsav tartalmánál fogva hatásos segítség az érelmeszesedés megelőzésében, valamint lekűzdésében. Keringési és vérellátási zavarok helyreállításában.

Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu

Virágporos receptek

Virágporos turmixokVirágporos turmixok, italok
Készítsen reggelire finom italokat virágporból
Arckrémek virágporbólVirágporos arckrém receptek
Készítsen nyers virágporból arckrémeket