Fogyókúra virágporral

A túlsúly egyre többeknél jelentkezik napjainkban. Ennek egyik oka a feldolgozott élelmiszerek növekvő fogyasztása, melyeket a szervezet nem tud tökéletesen feldolgozni.
Az átalakított élelmiszerek hiányos feldolgozása miatt az anyagcsere károsodni fog, ami a zsírok felhalmozódásához vezet a szervezetben. Hosszútávon nagyon sok zsír gyűlik össze és ez elhízáshoz vezet. A túlsúlyos emberek 90%-ánál ez a valódi ok.

A virágpor a fogyókúrának nemcsak a megtámagatója, de ténylegesen segít a zsír égetésben és a cukrok gyorsabb energiává történő átalakításában.
A virágpor egy tápanyagokban gazdag méhészeti termék, mely tartalmazza az esszenciális aminosavakat, sókat, ásványi anyagokat, vitaminokat, enzimeket és más, a szervezet számára hasznos anyagokat.
A virágpor nagy mennyiségű lecitint tartalmaz, amelyről úgy tartjuk, hogy képes normalizálni az anyagcserét. Ezenkívül a lecitin feloldja a zsíros lerakódásokat a szervezetben, tehát fokozatosan megszüntetni a testzsírt.

A virágporban lévő lecitin másik hatása, hogy serkenti az anyagcserét, ami gyorsabb zsírégetéshez vezet.

Fogyókúra nyers virágporral

A nyers virágport rendszeresen fogyasztva a testsúly csökkenésében már néhány hét után érezhetjük a pozitív hatását. A virágpor csökkenti az étvágyat miközben nem érezzük magunkat gyengének.

A kóros anyagcsere problémák mellett a stressz is elhízást okoz. A stressz és a túlzott szorongás növeli az étvágyat, tehát a stressz következtében a szükségesnél több táplálékot juttatunk be a szervezetbe, ígya a felesleget a test zsírként raktározza el. Ekkor alakul ki a túlsúly.

A virágporral végzett fogyókúra során párhuzamosan mind az étvágyat mind a stresszt is csökkenthetjük.

A virágpor gazdag B-komplexben, B2-, B5- és B12-vitaminnal van tele. A B-komplex alapvetően segít legyőzni a stresszt, így normalizálja az étvágyat és a bevitt táplálék a szükséges mennyiségű lesz, így nem raktározódik el zsír a testben.

A glikémiás index mutatja, hogy az ételek milyen mértékben emésztődnek meg és kerülnek be a véráramba. A legmagasabb glikémiás indexe a cukornak van (100). A magas GI-vel rendelkező ételek fokozott inzulin teremelődéshez vezetnek. Az inzulin pedig köztudottan egy zsírokat tároló hormon, miatta vannak a cukorbetegek is fokozott túlsúly veszélynek kitéve.

Az alacsony Gl-vel rendelkező táplálékok, a fehérjék, rostok és zsírsavak segítik kiegyensúlyozni és ellenőrzik az inzulin felszabadulását és így minimálisra csökkentik a nem kívánatos testzsírt.

A virágpor kitűnő forrása a fehérjéknek és zsírsavaknak, melyek alacsony GI-vel rendelkeznek és nem emelik az inzulin szintjét.

A virágpor elősegíti a fogyást, ez az egyik legfontosabb egészségügyi hatása, amit az emberek előszeretettel alkalmaznak.

Az étvágycsökkentő virágpor

A virágpor csökkenti az étvágyat, mely nagy segítség azoknak, akik szeretnének fogyni vagy meglévő testsúlyukat megőrízni.

Carson Wade 1978-ban a virágporról írt könyvében ezt írtat "A virágpor természetes módja az anyagcsere serkentésének és segít megőrizni és csökkenteni a testsúlyt". Továbbá kifejtette, hogy a virágpor javítja az anyagcserét azáltal, hogy helyreállítja a nem megfelelő kémiai egyensúlyt és biztosítja azokat a hiányzó összetevőket, melyeket más élelmiszer nem tud biztosítani.

A virágpor mind a cukor mind a zsírok energiává történő átalakítását gyorsítja.

13 gramm virágpor 1 kilógramm étel megemésztésén segít.

A virágpor vízhajtó hatású is egyben.

Hogyan fogyasszuk?

Akik a virágport fogyókúrához történő sikeres felhasználásáról számoltak be, kétféleképpen alkalmazták.

Az egyik mód, hogy 1 vagy 2 evőkanálnyi virágport fogyasztottak étkezés előtt 30 perccel, hogy eltelítse őket és kiegyensúlyozza a vércukorszintet. Ez nagyon népszerű módszer és erről van a legtöbb pozitív visszajelzés is.

Mások viszont étel-helyettesítőként használják a virágport. Étkezésként, főleg reggeli vagy ebéd helyett több evőkanálnyit vagy még nagyobb mennyiséget fogyasztanak belőle vízzel (csak azt követően esznek belőle nagyobb mennyiséget, hogy fokozatosan növelték az adagot).

Fogyókúra éhségérzet nélkül

A boltokban kapható élelmiszerek többségének nagyon kevés a tápanyagtartalma. Sok feldolgozott élelmiszernek alacsony a tápanyagértéke, de nagyon magas a kalóriatartalma. A szervezet csak az éhség jeleit fogja küldeni, amikor szüksége van értékes tápanyagra. Amikor alacsony vagy magas kalóriaértékű táplálékot fogyasztunk, a szervezet továbbra is az éhség jeleit küldi az agyba, így a bevitt kalóriák száma egyre csak nőni fog.

A szervezet megállítja az éhség jeleinek küldését, ha hozzájut a szükséges tápanyaghoz. A virágpor fogyasztásával a szervezet tápanyagigénye kielégül, mert a virágpor gazdag tápanyagokban, amikre a szervezetnek szüksége van. Tehát nem küld több éhség-jelet az agynak még akkor sem, ha kevesebb táplálékot fogyasztunk (magas tápanyagértékűt természetesen) és mellette eszünk virágport.

A virágpor segítségével éhségérzet nélkül fogyhatunk.

A virágpor fogyasztása mellett oda kell figyelnünk az egészséges életmódra és a helyes táplálkozásra is. A testmozgás és a nyugodt alvás nagyon hasznos az anyagcsere serkentésében. Csak olyan ételeket fogyasszunk, melyek megfelelő tápanyagtartalommal rendelkeznek. Ezzel és a virágpor segítségével felgyorsíthatjuk a fogyás folyamatát.

Virágporos receptek

Virágporos turmixokVirágporos turmixok, italok
Készítsen reggelire finom italokat virágporból
Arckrémek virágporbólVirágporos arckrém receptek
Készítsen nyers virágporból arckrémeket
Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu