A virágpor flavonoid bomba

A Francisco Tomas-Lorente által 1991-ben elvégzett elemzések szerint a bodorrózsa-félék virágpora 16 különböző flavonoidot tartalmaz és megállapította, hogy a különböző virágporokban különböző mennyiségű és fajtájú flavonoid anyagot találunk.

A különböző virágpor fajtákban sokféle polifenol vagyület előfordul, a leg gyakoribbak a myricetin, quercetin, rutin, isorhamnetin, a metoxi-kaempferol, a kaempferol és a szoforozid vegyületek.

A virágporban lévő flavonoidok antioxidáns hatása kétszázszor erősebb, mint az E-vitaminé, ami közismerten rendkívül erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik és messze erősebb mint a legtöbb flavonoid étrend kiegészítőjé.

A nyers virágporban lévő flavonoidok sokkal erősebben ki tudják fejteni a hatásukat, mint bármilyen más flavonoidnak nevezett italban, étrend kiegészítőban, lekvárban lévő flavonoidok, mivel közvetlenül természetes formában kerülnek be a szervezetben. A nyers virágport még mechanikai eljárásoknak sem tesszük ki.

A különböző színanyag tartalmú italokban és lekvárokban lévő flavonoidok a legtöbb esetben hőkezelésen mennek keresztül.

Számos flavonoid lekvár gyártó cég, nem közli azt a tényt a fogasztóival, hogy a gyümölcsöket és szöldségeket bizony fel kell melegíteni 50 celzius fölé is, hiszen másként a bennük lévő cukrok hogyan olvadnának meg? A felmelegítés hatására pedig akár akarjuk akár nem, sokat veszítünk - nemcsak a flavonoidok - de a többi összetevő tápértékéből egyaránt.

A flavonoidok képesek megakadályozni a zsírok oxidálódását.

A flavonoidok nem csupán arra képesek, hogy ellenőrizzék a zsíros lerakódásoknak a felhalmozódását a szervezetben, de képesek akár meg is szüntetni azokat.
A nyers virágpor fogyókúra és a súly csökkentés terén kifejtett hatásiaról itt olvashat: Fogyókúra nyers virágporral

Számos flavonoidnak fontos szerepe van az erek rugalmasságának fenntartásában és felhasználják őket a visszér és az aranyér elleni gyógyszerek készítéséhez is őket.

A flavonoidok segítenek semlegesíteni a szükségesnél jóval több húst és telített zsírokat tartalmazó étrend káros hatásait.

Mire lesz képes Ön a nyers virágor fogyasztással?

A virágpor a hihetetlenül magas antioxidáns tartalmával fontos szerepet játszhat a megelőzésben. Ezáltal számos betegség kialakulásának kockázatát csökkentheti le jelentősen.

A virágpor fogyasztásával jelentős mennyiségű káliumot vihetünk be a szervezetünkbe, amely kálim mennyiség képes kiegyensúlyozni az általában túl sok sóval telített étrendünk káros hatásait. Tehát a virágpor fogyasztással a kálium és nátrium arányon javíthatunk.

Együnk virágportAz omega-3 és omega-6 zsírsavak aránya a szervezetben szintén gyakran alacsony. A virágporral ezen is segíthetünk, hiszen a virágporban a két zsírsav az ember számára ideális arányban van jelen.

Ha ezek az arányok egyensúlyban vannak, akkor a szervezet jobban képes hasznosítani az antioxidánsok hatását, így végső soron a virágporban lévő antioxidánsok jobban érvényesülnek. Azt is mondhatjuk, hogy a virágpor egy intelligens élelmiszer.

Különböző virágporokon elvégezték az ORAC (Oxigéngyök Abszorpciós Kapacitás) tesztet. Az ORAC teszt az élelmiszerek és tápanyagok antioxidáns képességét méri.

A teszt kimutatta a virágpornak az erős antioxidáns hatását. A teszt természetesen “in vintro” volt, de mégis adott egy viszonyítási alapot ahhoz, hogy kijelenthessük, a virágpor a gyümölcsök és zöldségek hatóanyagainak koncentrációja.

Tápanyag szempontból a nyers virágpor gyakorlatilag sűrített gyümölcs. A virágpor rendszeres fogyasztásával Ön pótolhatja az étrendjéből kieső élelmiszerek hiányát ezen belül is főként a zöldségeket és gyümölcsöket.

A virágpor antioxidáns hatása természetes módon nagyon magas, szemben azokkal az iparilag elállított termékekkel, melyek mesterséges antioxidánsokat tartalmaznak.

Az ORAC teszt kimutatta, hogy antioxidáns tartalmát tekintve 15-20 gramm virágpor 900 gramm - majdnem 1 kilógramm - zöldségnek, így például brokkolinak felel meg.

Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu

Virágporos receptek

Virágporos turmixokVirágporos turmixok, italok
Készítsen reggelire finom italokat virágporból
Arckrémek virágporbólVirágporos arckrém receptek
Készítsen nyers virágporból arckrémeket