Szebb bőr virágporral

A bőr állapotának javítása kitűnő módja a fiatalításnak, akár belsőleg, akár külsőleg, krémek vagy kozmetikumok formájában.

A szelén, ami megtalálható a virágporban, lassítja a sejtek öregedését.

Az arginin segít megelőzni az impotenciát, a frigiditást és a meddőséget. Ezek az aminosavak támogatják a prosztata működését. Tartalmaz még számos nukleinsavat és kromoszómát, melyek nagyon fontosak a sejtregenerálódáshoz és csökkentik a genetikai betegségek kockázatát.

Charles Andros szerint a kaukázusi hegyekben, a Himalájában és az egyenlítői Vilcabambaban élő 100 év felettiek rendszeresen fogyasztanak virágport.

A virágpor rendkívül nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, melyek megkötik a stressz és a környezetből származó kémiai anyagok révén keletkező káros szabadgyököket, valamint semlegesítik a napsugárzást, mely maradandóan károsíthatja a bőrt. Ezek ellen a virágpor fogyasztásával vagy külsőleges alkalmazásával is védekezhetünk.

Akné ellen virágporral

Dr. M. Esperrois, a Francia Kémiai Intézet kutatója szerint a virágpor természetes antibiotikum, mely megszünteti a pattanásokat. Nagy koncentrációban tartalmaz nukleinssavakat, az RNA és DNA alkotóelemeit. A savak segítenek az aknétől sérült bőr regenerálódásában, a fiatalításában gyulladáscsökkentő és sejtképző hatásukkal. Ezeket az előnyöket leginkább helyileg történő alkalmazással használhatjuk ki, így a nyers virágport krémekben, pakolásokban alkalmazhatjuk.

A virágpor természetes megoldást kínál az akné ellen, segít megszüntetni a pattanásokat, a mitesszereket, az aknés hegeket és egyéb bőrhibákat.

A virágpor megszüntetni az aknét, valamint tisztán és egészségesen tartani a bőrt.

Az egyik ok, amiért a virágpor hatékony az akné ellen, az a zsírsav tartalma. Az omega-3 és omega-6 zsírsavak is megtaláhatók a virágporban, ráadásul a szervezetünk számára szükséges egyensúlyi arányban.

A két zsírsav egészséges egyensúlya segíti a meglévő akné megszüntetését és megakadályozza továbbiak kialakulását. A megfelelő táplálkozással párhuzamosan a virágpor hatékony az akné kezelésében.

Virágporos recept a szebb bőrhöz

Csak fantáziánk szabhat határt a nyers virágpor arc és test krémekben történő alakalmazásával kapcsolatban. A virágpor egy természetes anyag, számos arányban bevethetjük.

Eukaliptuszos virágporos arckrém

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál aloe vera gél
  • 1/3 evőkanál oliva olaj
  • 1 evőkanálnyi fehér méhviasz
  • 2 evőkanál lanolin
  • 2 evőkanál rózsavíz
  • 2-3 csepp eukaliptusz illóolaj, de más illóolajjal is készíthetjük, így például kamilla, rózsa, levendula stb.
  • 1 evőkanál nyers virágpor

Elkészítés

Keverjük össze habeverővel vagy keverővel az aloe verát az oliva olajat a virágport. Rakjuk be a méhviaszt és a lanolint mikrohullámú sütőbe közepes fokozaton 30 másodprecig, vagy olvasszuk meg a sütőn. Rakjuk bele a felolvasztott anyagokat a keverékbe a többi összetevővel együtt, majd keverjük addig amíg össze nem sűrűsödik. Helyezzük el egy lezárható fedeles műanyag tégelybe vagy üvegbe.

Itt talál még több receptet: Arckémes virágpor receptek

Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu