A virágpor hatása daganatos betegségeknél

Dr. William Robinson úgy vélekedik, a virágpor aktív rákellenes összetevőt tartalmaz, ami lassítja a emlőtumor fejlődését. “A tumor növekedése jelentősebb volt annál a kontrollcsoportnál, akik nem kaptak virágport.” mondta.

A Bécsi Egyetemen egy kutatás során 25, inoperábilis méhrákos nőt kemoterápiával kezeltek. Azoknál a nőknél, akik az étkezések során virágport kaptak, jelentősen megnőtt az immunrendszer sejtjeinek és az antitesteknek a termelődése, valamint magasabb koncentrációt ért el az oxigént szállító vörösvértestek száma. Ezek a nők kevésbé tapasztaltak hányingert és hajhullást a kemoterápia során. A kontrollcsoportra mindez nem volt jellemző.

Rák ellen virágporral

Japán tudósok a kínai virágporral és a propolisz kivonattal kapcsolatban arra jutottak, hogy a kávésav feniletil észter a kínai termékekben megállítja az angiogenesist (az új vérerek növekedését) a laboratóriumi kísérlet során. Az angiogenesis egy alapvető lépés a tumor növekedésében. Akárcsak az első két kísérletnél, ez az eredmény is bíztató, de nem meggyőző.
Újabb tanulmányok is kezdik kimutatni, hogy a virágpor segít leküzdeni a rákot, valamint immunerősítési szempontból vannak előnyei a rákos betegnek.

A múltban állatokon végzett kísérletek során kimutatták, hogy azokban az egerekben, melyek virágport kaptak, nem fejlődött ki emlőtumor, míg azoknál, akik nem kaptak, 100%-ban megjelent az emlőtumor. Ezek a tanulmányok felkeltették az orvosok figyelmét, de további kutatások egyelőre nem történtek.

Újabb tanulmányokat végeztek embereken és azzal kapcsolatban, hogy hogyan hat a virágpor a rákra. Nemrég egy kutatást végeztek inoperábilis méhrákban szenvedő nők bevonásával.

Virágpor a tányérbanA tanulmányban szereplő 25 nő kemoterápiás kezelést kapott. Közülük néhánynak virágport adtak és ezeknek a nőknek a testében nagyobb mennyiségben voltak jelen a rák ellen harcoló sejtek. Több vörösvérsejtje képződött azoknak, akik virágport fogyasztottak. A kemoterápia okozta hányinger is enyhült azoknál a nőknél, akik virágport kaptak.

Még több tanulmányra van szükség, hogy minél többet megtudjuk a virágpor rák elleni hatásairól, de az eddigi eredmények igen ígéretesek.

A virágport sikeresen használták olyan rák elleni kezelések után, mint a kobalt terápia, röntgensugárzás, kemoterápia, vagy sugárkezelt, illetve sugárzási balesetet szenvedett embereknél. Rémi Chauvin szerint a pollen ezekben az esetekben is bizonyítja látványos hatásait.

Mire számíthatunk?

A virágporral végzett rák elleni kezelés nagy figyelmet keltett a közelmúltban és okkal. Számos fontos tápanyagot tartalmaz, ami szükséges az egészség megőrzéséhez és erős antioxidáns, ami közismerten elősegíti a rák megelőzését és kezelését, továbbá a kemoterápiák és sugárkezelések mellékhatásainak enyhítését.

A helytelen táplálkozás és az egyre több káros szabadgyök a kor előrehaladtával növeli a rák kockázatát. A virágpor bizonyítottan segít megnövelni a betegségek elkerülésének valószínűségét és egyéb kezelések kiegészítőjeként is hatékony.

A rák megelőzése nyilvánvalóan soktényeztős folyamat, de a különböző antioxidánsok, melyek megtalálhatók a virágporban, nagy mértékben segítenek sa káros szabadgyökök semlegesítésében, továbbá az egészséges sejte épségének megőrzésében. A virágpor segít elkerülni a korai öregedést.

A virágpor egy minőségi táplálékkiegészítő amely segít megőrizni az egészséget minden ember számára. A virágpor fogyasztása során nagyobb erőt és önbizalmat fog tapsztalni a rákos beteg, amely ilyenkor nagyon sokat jelent. A virágport fogyaszthatjuk kemoterápiák, sugárkezelések alatt kiegészítő élelmiszerként.

Egy nemrégiben készült tanulmányban kimutatták, hogy napjainkban az 50 évvel ezelőttinek mindössze egyhatodát fogyasztjuk el a szükséges tápanyagokból a talaj gyenge minősége és az intenzív gazdálkodás miatt. Ez azt jelenti, hogy amikor egészségesen próbálunk étkezni, a szervezet akkor sem kapja meg azokat a tápanyagokat, melyek az egészség megőrzéséhez szükségesek. A hosszútávú helytelen táplálkozás sok esetben a rákos betegségek forrása.