Tudnivalók allergiásoknak

Az allergiás reakciók rendszerint a szél által szállított és nem a méhek által összegyűjtött virágpornál jelentkeznek. A szél által szállított pollen általában stimulálja a légzőrendszer tisztító folyamatait, különösen azoknál, akik a téli hónapok alatt nagy mennyiségű nyálkatermelő ételeket fogyasztanak.

A szél által szállított virágpor nem azonos azzal amit a méhek gyűjtenek. A méhek azokat a virágpor szemeket, amelyekre az ember allergiás szokott lenni, nem gyűjtik be.

A virágport a legtöbb esetben még azok is biztonságosan alkamazhatják, akik hajlamosak az allergiára, így például a szénanáthára, mert általában nem vált ki negatív hatásokat. Ugyanakkor fontos, hogy a nyers virágpor fogyasztását a pollen alergiások a kezdetben csupán néhány szem elfogyasztásával kezdjék, továbbá súlyosabb allergia esetében, egyeztessenek orvosukkal, természet gyógyászukkal, a fogyasztás megkezdése előtt.

A virágpornak az allergén hatásait ellensúlyozzák a méhek által kiválaszott enzimek és a nektár.

A nyers mézet az allergiaspecialisták kifejezetten ajánlani szokták, mivel immunizáló hatása jót tesz a legtöbb pollen-allergia ellen. Sok esetben a nyers virágpor fogyasztása képes teljesen meggyógyítani az allergiás beteget.

A virágporban lévő quercetin segít

A virágpor nagyszerű forrása a növényi quercetinnek.

A növények a pollenjüket a quercetin antioxidáns vegyületekkel együtt tárolják, hogy életképesen tartsák őket, amíg beleesnek a virág bibéjébe, hogy aztán mag legyen belőlük. Mivel egyetlen szem virágporra van csupán szükség az összes bibe beporzásához (a legtöbb esetben), a virágpor túlnyomó része egyszerűen a levegőben lebeg, hacsak a méhek össze nem gyűjtik őket.

Milliónyi, quercetinnel töltött pollenszem érhető el mind a méhek, az állatok és azon emberek számára, akik immunrendszerüket a táplálkozás során szeretnék erősíteni vele.

Virágpor evésA quercetin az allergia ellen antihisztaminként hat. A hisztamin váltja ki az allergiás reakciókat. A légutak belső falán hízósejtek találhatók, amelyekben hisztamint tartalmazó, apró zsákocskák vannak, amelyek kinyílnak, amikor kapcsolatba kerülnek egy allergiát kiváltó anyaggal.

A quercetin a hisztaminos zsákocskákat nyitva tartja. A legtöbb antihisztamin tartalmú gyógyszer ugyanígy működik, annyi különbséggel, hogy ők tompítják a hisztamin tartalmú sejtekhez futó idegeket. Ezzel a folyamattal állítják meg az allergiát, ugyanakkor lassítja az egész idegrendszert. Pont ezért nagyon károsak az idegsejtekre az ilyen gyógyszerek.

A virágporban lévő quercitin azonban csak a hízósejtekre hat (tehát az idegekre tompítólag nem). Megállítja az allergiát anélkül, hogy gyengítené az aktivitást és a figyelmet. Nincs jobb természetes forrásunk a quercetinnek, mint a virágpor.

Hívjon minket!
+36 70 / 7733 059
Vagy írjon e-mailt!
info@nyersviragpor.hu

Még több infó a virágporokról:
A virágpor hatásai a szervezetre:
A Mannavita Virágpor!